Πρόγραμμα σπουδών

Γερμανικά

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
και ξεκίνα τώρα να μαθαίνεις Γερμανικά!

Οι μαθητές ξεκινούν την 2η γλώσσα στην 4η ή 5η Δημοτικού και ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο σπουδών στην Β’ Γυμνασίου

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μάθει κανείς τη γερμανική γλώσσα:

Τα Γερμανικά είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Όποιος μιλάει Γερμανικά μπορεί να επικοινωνήσει με 100 εκ. Ευρωπαίους στην μητρική τους γλώσσα.

Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Περίπου 180 γερμανικές εταιρίες προσφέρουν στην Ελλάδα συνολικά 19.000 θέσεις εργασίας. Περίπου 1,2 εκ. Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Οι ξένες γλώσσες, άρα και η γνώση των Γερμανικών, βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, λόγω των διεθνώς παγκοσμιοποιούμενων οικονομικών συνθηκών.

Η Γερμανία αποτελεί ελκυστικό τόπο σπουδών. Με γνώσεις Γερμανικών, ολόκληρο το προσφερόμενο φάσμα σπουδών βρίσκεται στη διάθεση του ενδιαφερόμενου.

Μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπάρχουν προσωπικοί δεσμοί λόγω των ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία και των εγκατεστημένων στην Ελλάδα Γερμανών. Η γνώση των γερμανικών διευκολύνει τη συμβίωση.

Οι ξένες γλώσσες διευρύνουν το πολιτιστικό, πνευματικό και επαγγελματικό ορίζοντα, ξυπνούν το ενδιαφέρουν για άλλους πολιτισμούς. Η πολυγλωσσία είναι σημαντικό προτέρημα – όχι μόνο ενόψει της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όποιος διαβάζει Γερμανικά δεν έχει μόνο καλύτερη πρόσβαση στα έργα των Goethe, Nietzsche, Kafka, Bach, Beethoven, Freud και Einstein. Και στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας είναι προσόν να ξέρει κανείς Γερμανικά : Στο διαδίκτυο τα Γερμανικά είναι η δεύτερη γλώσσα μετά τα Αγγλικά. Το ένα πέμπτο των βιβλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο διεθνώς, συνεχίζει να είναι σε γερμανική γλώσσα.

Γερμανικά

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ξεκίνα τώρα να μαθαίνεις Γερμανικά!